Lapsiperheille tärkeää kotihoidontukea oltaisiin ehdoin tahdoin romuttamassa sekä kokoomuksessa että vihervasemmistossa. Vihervasemmistossa ideologisen yksisilmäisellä tukkimiehenkirjanpidolla laskettavan “palkkatasa-arvon” nimissä ja kokoomuslaiset tuntuvat tässäkin asiassa tietävän vain kaikelle hinnan, mutteivät minkään arvoa.

Kotihoidontuen käyttämisestä päätetään vapaasti perheissä. Monesti äidit haluavat viettää pikkulapsiaikaa oman lapsensa kanssa, ja hyvä niin.

Omituisella vimmalla poliitikot ja valtiovalta haluaakin sanella ihmisille, miten pitäisi tuupata pikkulapset toisten hoidettavaksi ja marssia “tehtaalle” valtiontaloutta pelastamaan ja “tasa-arvoa” parantamaan. Eihän kukaan järsissään oleva näin ajattele. Olisiko siinä kuuluisassa arvopohjassa tarkastamisen varaa?

Hyvinkäälläkin on vastikään lyhytnäköisesti luovuttu kotihoidontuen kunnallisesta lisäosasta. Nykyisen syntyvyyskurimuksen keskellä tällainen hölmöily lapsiperheiden kustannuksella on yksiselitteisen vastuutonta politiikkaa.

Perheiden valinnanvapaus ja hyvinvointi sekä äidin ja lapsen tarpeet on asetettava ideologisen vouhotuksen ja talouskäppyröiden edelle. Nyt ja aina.